Питание » Як приготувати суші вдома та основні рекомендації
Новости
Лента свежих новостей

Як приготувати суші вдома та основні рекомендації


  • 22-02-2021, 11:39
Як приготувати суші вдома та основні рекомендації

Суші – одна з найпопулярніших страв, яка за рівнем попиту може конкурувати хіба що з італійською піцою. Попри зовнішню екстравагантність, нетипову для нашої кухні, вони легко засвоюються організмом та вкрай корисні. Єдиний їхній мінус – у високій ціні для середньостатистичного споживача. Тому багато хто хоче навчитися їх готувати в домашніх умовах. Якщо ж ви бажаєте замовити вже готові суші Тернопіль буквально переповнений ресторанами, де їх можна замовити з доставкою додому. В статті ми розглянемо основні правила, завдяки яким ви приготуєте смачні суші, навіть якщо ніколи цього не робили.

Особливості приготування суші

У класичних японських рецептах суші готують із сирої риби. Але якщо у вас немає доступу морю, щоб використовувати свіжовиловлену рибу, ризикувати не варто. Простіше купити в магазині вже слабосоленого лосося або форель. Що стосується інгредієнтів, то вам знадобиться спеціальний японський рис для суші. Він відрізняється максимальним процентним вмістом клейковини, завдяки чому суші добре тримають свою форму.

У вас також повинен бути під рукою спеціальний японський оцет, який можна купити готовим або зробити самому, соус васабі та листи норі. Норі частіше використовуються в приготуванні ролів, але і для суші вони також можуть знадобитися.

Як приготувати фірмовий рис для суші: основні етапи

  • рис потрібно довго та ретельно промити під проточною водою. Це важливий етап, без якого смак рису буде поганим;
  • потім рис треба залити холодною водою в стандартній пропорції 1: 1. Мається на увазі, що кількість рису повинна бути ідентичною до кількості води;
  • рис доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо на максимальному вогні ще декілька хвилин максимум. Потім вогонь зменшуємо, та продовжуємо варити ще не більше 25 хвилин. Знімаємо його тільки тоді, коли вода випариться;
  • знімаємо рис з вогню і даємо йому ще трохи «відпочити».

Поки рис стоїть, бажано зробити фірмову японську суміш для його заправки. Для цього вам знадобиться декілька ложок японського оцту, який ретельно перемішуємо з такою самою кількістю цукру. Солі потрібно небагато – кілька чайних ложок. Після цього викладіть його у зручний великий посуд, не перемішуючи, додайте до нього заздалегідь приготовлену заправку. Дуже важливо розподілити її правильно, перемішуючи за допомогою звичайної силіконової лопатки. Якщо ви цього не зробите, рис перетвориться в кашу. Наступні кроки залежать від того, що саме ми будемо готувати – роли чи суші.



Поделись с друзьями:
Нравится
Похожие публикации
Швидкий спосіб приготування суші та ролів Швидкий спосіб приготування суші та ролів
Готуємо якісно та правильно рис для суші Готуємо якісно та правильно рис для суші
Готуємо рис для ролів: правила та рекомендації Готуємо рис для ролів: правила та рекомендації
Техніки та поради приготування суші вдова Техніки та поради приготування суші вдова
Як приготувати суші та основні рекомендації Як приготувати суші та основні рекомендації


Новый Комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите два слова, показанных на изображении: