Питание » Готуємо якісно та правильно рис для суші
Новости
Лента свежих новостей

Готуємо якісно та правильно рис для суші


  • 12-05-2021, 15:07
Готуємо якісно та правильно рис для суші

Якість компонентів страви грає ключову роль в смаку суші та ролів. У даній статті ми позначимо основні правила приготування рису для суші, оскільки від нього залежить смак готового блюда. Дотримуючись технології, ви зможете приготувати смачний, якісний продукт, максимально наближений до автентичного. Особлива роль в цих стравах відведена рису, оскільки він є ключовою основою, яка розкриває смак інших складових.

Якщо ж ви не маєте зайвого часу, ви можете замовити готові суші львів з доставкою додому. Перейшовши за посиланням, ви знайдете величезний вибір сетів на будь-який смак.

Основні інгредієнти для приготування рису для суші

Для того щоб правильно приготувати рис для суші, вам необхідно мати під рукою:

  • рис для суші (або звичайний круглозернистий) - 200 г;
  • вода очищена – 225 мл;

Для заправки:

  • рисовий (або яблучний) оцет для суші – 30 мл;
  • цукор – 1,5 ст. л .;
  • сіль – 0,5 ч. л.

Основні етапи приготування

Для початку необхідно відміряти потрібну кількість рису, засипати його в посуд та поставити промивати під проточною водою. Оптимально залишити його під тонкою цівкою води, не менше 5 разів зливаючи воду. Коли вона стане повністю чистою, це буде означати, що весь крохмаль вимився. Після рис необхідно висипати в каструлю з товстим дном та залити вказаною кількістю води, поставити на середній вогонь.

Каструлю обов’язково закриваємо кришкою. Воду доводимо до кипіння, не знімаючи її. Після вогонь зменшуємо до мінімального та залишаємо варитися ще протягом 15 хвилин. Після знімаємо рис з вогню та даємо настоятися протягом 20 хвилин, не знімаючи кришки. Парова лазня буде сприяти тому, що рис дійде.

Наступний етап – приготування заправки для рису. Для її приготування потрібно змішати залишилися компоненти (спеціальний оцет для суші, цукор та сіль). Отриманою заправкою потрібно полити рис та ретельно його перемішати. Для перемішування варто використовувати дерев’яну лопатку або ложку, які також широко представлені в продажу.

Рис потрібно залишити настоюватися хоча б на 5-10 хвилин. Після того як він повністю охолоне, ви можете його використовувати на власний розсуд. Такий рис можна застосовувати для приготування суші та ролів. У деяких рецептах можна зустріти рада з використання саке для заправки рису, але без цього цілком можна обійтися. Що стосується рисового оцту, його можна легко знайти в будь-якому супермаркеті або ж приготувати самостійно.



Поделись с друзьями:
Нравится
Похожие публикации
Готуємо рис для ролів: правила та рекомендації Готуємо рис для ролів: правила та рекомендації
Як приготувати суші та основні рекомендації Як приготувати суші та основні рекомендації
Як приготувати суші вдома та основні рекомендації Як приготувати суші вдома та основні рекомендації
Швидкий спосіб приготування суші та ролів Швидкий спосіб приготування суші та ролів
Техніки та поради приготування суші вдова Техніки та поради приготування суші вдова


Новый Комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите два слова, показанных на изображении: