Наука и технологии » Системне протезування зубів та основні правила
Новости
Лента свежих новостей

Системне протезування зубів та основні правила


  • 26-05-2021, 08:52
Системне протезування зубів та основні правила

Кілька років тому знімні протези асоціювалися виключно з незручною «вставною щелепою», яка була досить громіздкою, натирала і могла випасти при жуванні або активній розмові. Але сьогодні знімне протезування зубів виглядає інакше – широкий вибір конструкцій дозволяє звести незручності до мінімуму, повністю відновити жувальну функцію і зробити посмішку естетичної. Протезування зубів у Львові стало буденною і простою процедурою.

При підборі конкретного протеза лікар орієнтується на збереження зубного ряду, стан ясен, наявність алергій і безліч інших чинників. Залежно від них при знімному протезуванні зубів використовуються різні види протезів – пластинчасті або бюгельні, з пластмаси, акрилу або нейлону. Протезування зубів у Львові сьогодні доступне для кожного.

Сучасні знімні протези

Пластинчасті протези

Цей вид має на увазі повністю знімні конструкції, виготовлені за індивідуальними зліпкам і повторюють обриси щелепи. Найчастіше такий метод протезування використовується в тих випадках, коли зубний ряд втрачений цілком або ж залишилося лише мінімум опорних зубів.

Пластинчасті знімні протези бувають двох варіантів:

  • фіксація відбувається шляхом природної адгезії або за допомогою спеціального крему;
  • шляхом фіксації на опорних зубах або імплантатах.

Пластина, закріплена шляхом присмоктування – найдешевший вид протезування зубів, але знімні протези з кріпленням на опорах набагато зручніше, хоча за ціною обходиться дорожче. Річ у тому, що при протезуванні верхньої щелепи штучне небо перекриває частину зон з смаковими рецепторами, через що людина перестає відчувати все багатство смаків. Кріплення на опорах дозволяє обійтися без цього і отримувати більше задоволення від їжі. Однак при повній адентії для фіксації необхідно встановити хоча б 2 імплантати.

Бюгельні протези

Конструкції на основі металевої дуги (бюгеля), до якої кріпляться ділянки з коронками, можуть бути використані тільки при наявності декількох опорних зубів. Вони бувають як повністю, так і частково знімними – все залежить від типу замка, що відповідає за кріплення на щелепі. Найпростішим варіантом є фіксація на гачках (кламмерах), але вона може бути помітною, якщо потрапляє в зону посмішки.

Бюгельні знімні протези

Більш надійним і естетичним рішенням буде фіксація на замках (аттачменті) або телескопічних коронках. Це забезпечує високу стабільність конструкції, виключає розхитування і повністю знімає ризик випадкового випадання.

Незалежно від типу кріплення бюгельні знімні протези – оптимальне рішення, якщо потрібно часткове протезування зубів і немає можливості встановити імплантати. У порівнянні з пластинчастими, бюгельні конструкції краще розподіляють навантаження, більш комфортні, не провокують атрофію кісткової тканини.

Матеріал виготовлення знімних протезів

Вибір матеріалу залежить не тільки від наявності у пацієнта алергій (хоча це важливий фактор) – він також впливає на комфорт і на те, як швидко людина звикне до штучної конструкції в роті. Більш того, саме матеріал знімних протезів багато в чому визначає, скільки коштує протезування зубів в кінцевому підсумку.



Поделись с друзьями:
Нравится
Похожие публикации
Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції
Підбір персоналу: як правильно виконати та поради Підбір персоналу: як правильно виконати та поради
У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу
Обираємо між газовими котлами або електричними котлами Обираємо між газовими котлами або електричними котлами
Особливості художньої реставрації зубів та корисні поради Особливості художньої реставрації зубів та корисні поради


Новый Комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите два слова, показанных на изображении: