Авто » Як виконати підбір автоакумуляторів та поради
Новости
Лента свежих новостей

Як виконати підбір автоакумуляторів та поради


  • 18-05-2023, 17:37
Як виконати підбір автоакумуляторів та поради

Акумулятор (акумулятор, АКБ) – дуже важлива деталь у конструкції машини. Це окреме джерело енергії, без якого не запускається двигун (щось має дати йому стартовий імпульс, і це робота АКБ) не працює бортова електроніка. Іноді потрібно замінити стару батарею. Але АКБ на ринку не ідентичні, встановити першу не можна – вона зовсім не підійде або в ході експлуатації покаже себе погано, нашкодить машині і сама швидко вийде з ладу. Тому постає питання: на чому базується підбір акумулятора до авто.

Технічні характеристики

Найпростіший спосіб підібрати АКБ – скористатися одним із численних онлайн-калькуляторів. Такий сервіс дозволяє автоматично визначити, яка потрібна запчастина, на основі найстандартніших даних про ваш автомобіль. Як правило, достатньо марки та моделі машини, також може знадобитися вказати рік випуску, тип та об'єм двигуна. Це дуже зручно, але краще власнику не покладатися повністю на сайти та знати, як розібратися з вибором акумулятора самотужки.

Ключові параметри:

Эмність.

Пусковий струм. Це максимум енергії, що АКБ видає двигуну в момент запуску. Краще взяти із запасом.

Конфігурацію деталі дивіться машиною. Азіатський стандарт розміру та кріплення відрізняються від європейського, у нерідне гніздо не сяде. Плюсова та мінусова клема розміщуються з різних боків (вітчизняний автопром частіше розміщує плюс ліворуч, закордонний навпаки).

Малообслуговуваний чи необслуговуваний? Орієнтуйтесь на свої можливості.

Поради

Теоретично важливо дотримати коректну ємність. Насправді автомобілісти вважають, що це некритично, до поломок не призводить і навіть відповідає природному стану речей (під час експлуатації ємність поступово знижується).

Присікайтеся до дрібниць: обов'язковий техпаспорт, тавро країни-виробника, має бути вказана інформація про завод. Шукайте маркування, причому перевірте, чи вона відповідає стандарту (наприклад, справжній SAE не передбачає вказівки на ампери/годину). Клеми повинні бути в ідеальному стані, захищені мастилом (в ідеалі та насадками). Перевірте стан корпусу та пробок. Не соромтеся виміряти напругу на клемах (мінімум 12, 5 Вольт, а при короткочасному навантаженні 150-180 ампер не опускається нижче 10,5-11), щільність електроліту (у всіх деталях має збігатися, також звірте результат із нормами).

Важливим є свіжий електроліт, тому дивіться дату випуску.



Поделись с друзьями:
Нравится
Похожие публикации
Підбір персоналу: як правильно виконати та поради Підбір персоналу: як правильно виконати та поради
Пральна машина перестала гріти воду: причини та рішення проблеми Пральна машина перестала гріти воду: причини та рішення проблеми
У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу
Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції
Системне протезування зубів та основні правила Системне протезування зубів та основні правила


Новый Комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите два слова, показанных на изображении: