Общество » Як виростити петунію та декілька простих порад
Новости
Лента свежих новостей

Як виростити петунію та декілька простих порад


  • 23-05-2023, 15:36
Як виростити петунію та декілька простих порад

Петунія вже багато років є безумовним лідером серед однорічних декоративних рослин. Згідно зі статистикою, саме насіння петунії займає перше місце з продажу у світі. Перш ніж купити петунію, варто дізнатися більше про особливості цієї рослини та основи догляду за нею.

Переваги

У петунії дуже багато переваг, які сприяють її високій популярності:

  1. Ці рослини виглядають дуже привабливо, радують різноманіттям форм та відтінків. Вони можуть бути махровими та одиночними, однотонними та багатобарвними, гофрованими та гладкими тощо.
  2. У продажу багато гібридів, які створювалися спеціально для вирішення певних завдань.
  3. Сорти, виведені сучасними селекціонерами, невибагливі у догляді. Їх не потрібно постійно підгодовувати та обрізати, щоб рослини зберігали привабливий вигляд.
  4. Петунії рясно цвітуть практично все літо, прикрашаючи ділянку розкішними яскравими квітами.

Вирощування

Перед тим, як розпочати вирощування петунії, потрібно вибрати насіння відповідного сорту.

Далі можна починати вирощувати розсаду із насіння. Процес досить простий і не обіцяє несподіваних труднощів. Розсада петунії добре та швидко розвивається. Але для того, щоб розсада була міцною і здоровою, потрібно дотримуватись деяких правил. Від нестачі світла та надмірно нагрітого повітря в приміщенні петунія страждає, її саджанці сильно витягуються. Тому важливо, щоб у приміщеннях, де знаходиться розсада петунії, не було надто спекотно (до +20). Обов'язковою є наявність повноцінного освітлення. Якщо день видається похмурим, потрібно користуватися штучним підсвічуванням.

Важливо для здоров'я розсади не затягувати з її висаджуванням у ґрунт. Коли рослина виявляється занадто зрілою для пересадки і вже починає цвісти, пересадка негативно позначається на її стані. В результаті зростання петунії помітно уповільнюється, цвітіння відкладається.

Під час пошуку місця на ділянці, куди буде висаджена петунія, слід пам'ятати, що вона любить світло. У тіні рослина не цвістиме так яскраво і пишно, як на добре освітлених відкритих просторах. Але й постійно перебувати під променями пекучого сонця петунії не слід. Оптимальний варіант – розмістити її на ділянці, де яскраве сонце буває лише до обіду.

Щоб петунія завжди виглядала ефектно, була стійка до шкідників та хвороб, необхідно забезпечити її відповідним харчуванням. Для цього в землю регулярно вносяться збалансовані за складом добрива.



Поделись с друзьями:
Нравится
Похожие публикации
Як виростити петунію та декілька простих порад Як виростити петунію та декілька простих порад
Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції
Підбір персоналу: як правильно виконати та поради Підбір персоналу: як правильно виконати та поради
Торф'яні таблетки для орхідей: переваги та користування Торф'яні таблетки для орхідей: переваги та користування
Поради щодо вибору вітамінів для собак та декілька правил Поради щодо вибору вітамінів для собак та декілька правил


Новый Комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите два слова, показанных на изображении: