Строительство » Системи обігріву даху та покрівлі: особливості та види
Новости
Лента свежих новостей

Системи обігріву даху та покрівлі: особливості та види


  • 19-02-2024, 07:31
Системи обігріву даху та покрівлі: особливості та види

Сувора зима змушує людей постійно встановлювати різноманітні системи обігріву. Однак вони мають нагрівати не тільки внутрішні приміщення, але й деякі зовнішні елементи об’єкту. Наприклад, дах чи покрівлю.

Для цього існує спеціальний нагрівальний кабель для даху. Це обладнання, яке дозволяє забезпечити якісний та надійний нагрів, щоб запобігти різноманітним проблемам.

Для чого потрібна система обігріву даху

В зимовий період через низьку температуру та постійні атмосферні опади на даху може почати скупчуватися крига та сніг. Їхня маса може суттєво пошкодити покрівлю. Також різноманітні бурульки та сніг часто падають вниз, через що стають причиною різноманітних травм та інших неприємних ситуацій.

Система обігріву даху та покрівлі існує якраз для того, щоб попередити таку ситуацію. Продумати наявність такого обладнання краще за це ще на етапі ремонту або проектування нового будинку.

Якими бувають системи обігріву даху

Отже, система опалення для даху та покрівлі може містити два різних нагрівальних елементи:

  • резистивний кабель;
  • саморегулювальний кабель.

Перший варіант – це нестаріюча класика. Така система передбачає наявність не тільки кабелю, але й терморегулятора та датчиків температури. Оскільки тільки таким чином, користувач може регулювати інтенсивністю опалення та підлаштовувати систему під навколишнє середовище. Принцип роботи резистивного кабелю простий. По ньому подається електричний струм, через що той нагрівається.

На саморегулювальний кабель також подається електрика. Однак така система обігріву не передбачає наявність терморегулятора. Взагалі власнику об’єкта не потрібно слідкувати за роботою системи, оскільки кабель самостійно підлаштовується під погодні умови. Його конструкція окрім звичайних мідних жид передбачає наявність спеціальної матриці, що і забезпечує регулювання інтенсивності опалення.

Особливості монтажу

Щоб правильно вибрати систему обігріву даху, потрібно звернути увагу на характеристики об’єкту, якому потрібен обігрів. Додатково потрібно обов’язково звернути увагу на діаметр труби і потужність кабелю. Таким чином ви зможете розрахувати схему розташування нагрівального елемента, а значить і його необхідну довжину.

Встановлення системи обігріву – це ще одне завдання, з яким потрібно попередньо розібратися. Обов’язково зверніть увагу на:

  • тип і нахил покрівлі;
  • де саме буде розташовуватися кабель (сонячна чи тіньова сторона будинку);
  • матеріал, який використовувався для покрівлі.

Якщо ви в цьому не розбираєтеся, краще обов’язково звернутися до професіонала, який зможе якісно вас проконсультувати стосовно важливих питань. Таким чином ви зможете зробити правильний вибір.



Поделись с друзьями:
Нравится
Похожие публикации
Обираємо між газовими котлами або електричними котлами Обираємо між газовими котлами або електричними котлами
Підбір персоналу: як правильно виконати та поради Підбір персоналу: як правильно виконати та поради
Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції
Пральна машина перестала гріти воду: причини та рішення проблеми Пральна машина перестала гріти воду: причини та рішення проблеми
Теплі електричні підлоги на вигідних умовах у Львові Теплі електричні підлоги на вигідних умовах у Львові


Новый Комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите два слова, показанных на изображении: