Наука и технологии » Обладнання для вивчення фізики: що нового в шкільних лабораторіях?
Новости
Лента свежих новостей

Обладнання для вивчення фізики: що нового в шкільних лабораторіях?


  • 13-12-2019, 03:59
Обладнання для вивчення фізики: що нового в шкільних лабораторіях?

Шкільний кабінет фізики повинен відповідати не лише вимогам Міністерства освіти й науки, а й усім потребам школярів. Це — не лише сучасні цифрові лабораторії для фізики, але й нові навчальні матеріали, зручні меблі та достатньо просторе приміщення для фактичної кількості учнів.

Бажаєте, щоб і ваша школа стала такою? Ознайомтеся з практичними порадами по облаштуванню кабінетів фізики від профільних методистів.

Яке обладнання знадобиться для кабінету фізики

Повний перелік лабораторного та демонстраційного обладнання для фізики представлено на сайті  за посиланням https://b-pro.com.ua/katalog/fizika постачальника шкільного обладнання. Дуже зручно, коли обладнання уже зібрано в комплекти за сферою використання: окремо — обладнання для практичних і лабораторних, і окремо — учительський демонстраційний набір для фізики.

Всі навчальні товари з цього предмету можна умовно поділити на п’ять категорій, залежно від тематики досліджень. Таким чином отримаємо:

  1. Товари для теми «Механіка». Щоб підготувати кабінет для проведення дослідів, знадобиться купити балістичний пістолет, динамічну систему, хвильову ванну, звуковий генератор. Усе це допоможе вчителю в проведенні цікавих і видовищних дослідів. А школярі, в свою чергу, краще запам’ятають новий матеріал.
  2. Навчальне обладнання з теми «Оптика та квантова фізика» потребує великої кількості оптики для кабінету фізики. Наприклад: лінзи, дзеркала й призми різних форм і розмірів, спектроскопи, калейдоскоп, перископ тощо.
  3. Додаткове приладдя для дослідів за темою «Електрика та магнетизм». Обираючи все необхідне, не забудьте купити осцилограф, електрометри з приладдям, а також хоча б один трансформатор для кабінету фізики.
  4. «Молекулярна фізика й термодинаміка», вивчення якої потребуватиме широкого асортименту навчальних товарів: від скляної колби до робочої моделі гідравлічного преса.
  5. «Астрономія», яку відносно нещодавно почали більш поглиблено вивчати у рамках шкільного курсу фізики. На сьогодні існує багато сучасних моделей і глобусів, які полегшать вивчення предмету школярам. І звісно ж, якщо бюджет дозволяє, не завадить оснастити спеціальне приміщення для досліджень зіркового неба цифровим телескопом. Ця можливість гарантовано дозволить залучити більше учнів на додаткові заняття та гуртки для поглибленого вивчення теми.

Інноваційні навчальні засоби для шкільного курсу фізики

Сучасним школярам пощастило: вони мають можливість опановувати шкільну науку за допомогою мультимедійної та комп’ютерної техніки. Це дозволяє вільно користуватися всіма перевагами спеціалізованого програмного забезпечення, розробленого провідними закордонними та українськими спеціалістами освітньої галузі.

Урок фізики в наш час — це не просто вивчення формул, вирішення задач біля дошки та проведення дослідів для закріплення теоретичного матеріалу. Школяр може користуватися величезними медіатеками з навчальними ілюстраціями: фото-, відео-, аудіоматеріали, електронні підручники. Дедалі частіше можна зустріти вчителів, що включають в навчальні плани своїх уроків проведення досліджень на основі цифрових електронних датчиків або навіть користуються перевагами доповненої та віртуальної реальності.

Додаткове оснащення кабінетів фізики: меблі та стенди

Лабораторія для фізики вже укомплектована, демонстраційне обладнання також готове до проведення уроків. Залишилося зовсім небагато: спеціальні меблі для кабінету фізики й інформаційні стенди. Якими вони повинні бути?

Перш за все, оснащення навчального кабінету повинно бути міцним, довговічним та безпечним для дітей будь-якого віку. Що це означає:

  1. Проста конструкція, з заокругленими кутами, без гострих деталей.
  2. Ергономічний сучасний дизайн.
  3. Міцність і надійність, бажано — антивандальне покриття.
  4. Безпечні, нетоксичні матеріали.
  5. Можливість швидко чистити й мити робочі поверхні.

Що стосується учнівських меблів, то вони бажано повинні ще й регулюватися по висоті. Часто цього правила дотримуються лише при оснащенні кабінетів молодших класів — бо найменші школярі дуже швидко ростуть. Але для учнів середньої і старшої школи також важливо мати комфортне робоче місце з можливістю регулювання по висоті.

Де придбати готові навчальні набори для фізики

Найчастіше школи надають перевагу закупці обладнання та дидактичних матеріалів з усіх предметів у єдиного постачальника навчальних товарів. Таке рішення дозволяє значно зекономити час на підбір обладнання, формування замовлення, доставлення й налаштування. Та й у разі виникнення несправностей набагато легше та швидше здійснюється сервісне обслуговування.

Ще однією перевагою спеціалізованих постачальників є наявність індивідуальних комплексних рішень. Наприклад, тут можна замовити готові набори для фізики, або й узагалі облаштувати під ключ будь-який шкільний кабінет. Телефонуйте (044) 353-33-77 та замовляйте все необхідне для вашої школи!



Поделись с друзьями:
Нравится
Похожие публикации
У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу
Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції
Підбір персоналу: як правильно виконати та поради Підбір персоналу: як правильно виконати та поради
Обираємо між газовими котлами або електричними котлами Обираємо між газовими котлами або електричними котлами
Офіційний сервіс та технічна підтримка газового обладнання Тартаріні в Укра ... Офіційний сервіс та технічна підтримка газового обладнання Тартаріні в Укра ...


Новый Комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите два слова, показанных на изображении: