Строительство » Колоті дрова на зиму: правила заготовки
Новости
Лента свежих новостей
http://instukzia.com/24497-gde-primenyayutsya-promyshlennye-stancii-pedrollo-i-ih-vidy.html http://instukzia.com/24545-kak-pravilno-vypolnit-zamenu-ekrana-na-iphone-14.html http://instukzia.com/24618-varianty-i-sposoby-ekonomii-na-pokupke-produktov-pitaniya-i-edy.html

Колоті дрова на зиму: правила заготовки


  • 3-08-2022, 18:40
Колоті дрова на зиму: правила заготовки

Заготівля дров на зиму – досить непростий процес, який супроводжується безліччю тонкощів і нюансів: необхідність в розрахунку кількості дров, визначення часу на заготівлю, дотримання юридичних аспектів. Більш того, важливо дотримуватися всіх правил заготівлі дров, щоб вони змогли пролежати всю зиму. Також можна купити дрова колоті у постачальників.

Юридичні аспекти

Дотримуючись лісогосподарського регламенту, законною вважається лише та вирубка лісу, яка супроводжується договором його оренди. Тільки такий документ дозволяє спилювати і транспортувати дерево. Найчастіше для реалізації таких питань здійснюється вибіркова рубка. Суцільна рубка лісу проводиться досить рідко (в разі, якщо ліс досяг статусу стиглого, або перестійного).

Щоб отримати дозвіл на заготівлю дров, необхідно звернутися в лісництво. Кожна ділянка лісу має свій номер. Отже, купуючи ділянку, лісозаготівельник не має права вибирати, а отримує лише ту ділянку, на яку вказує лісництво. Якщо не оформити дозвіл на вирубку, лісозаготівельник може заготовити лише хмиз (палую деревину, діаметр якої не перевищує 4 см).

При спилі дерев без дозволу, лісозаготівельник може понести покарання у вигляді штрафу і повної конфіскації всіх інструментів. При цьому, розмір штрафу передбачає повне відшкодування завданих збитків.

Правила заготівлі

Приступаючи до самостійної заготівлі дров, необхідно дотримуватися кількох основних етапів:

  1. Юридично оформити всі свої дії, отримати дозвіл на заготівлю дров.
  2. Валка дерев на спеціально відведеній для лісозаготівельника ділянці. При цьому, вкрай важливо дотримуватися певної послідовності дій, враховувати всі правила техніки безпеки.
  3. Розпил дерев – очищення стовбура від сучків і гілок, распил на частини потрібної довжини.
  4. Колка дров. Для цього деревину рекомендується витримати кілька днів і тільки потім починати колоти дрова.
  5. Організація сушки дров, їх складування. Бажано укласти дрова невеликою гіркою і залишити на деякий час для повного висихання. В такому випадку вони зможуть провітритися і підсушитися. Однак це краще робити при гарній і сухій погоді.

Щоб поліна змогли пролежати якомога довше, їм необхідно забезпечити правильне зберігання. Для цього слід укласти дрова під навісом. Важливо розуміти, якщо дрова спочатку були добре просушені, їх можна зберігати навіть на відкритому повітрі.



Поделись с друзьями:
Нравится
Похожие публикации
Світлодіодна фітолампа: сучасна технологія для рослин Світлодіодна фітолампа: сучасна технологія для рослин
Шайба AN82: пружинна стопорна Шайба AN82: пружинна стопорна
Підбір персоналу: як правильно виконати та поради Підбір персоналу: як правильно виконати та поради
У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу
Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції


Новый Комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите два слова, показанных на изображении: