Общество » Обираємо каву муж сортами арабіка та робуста
Новости
Лента свежих новостей

Обираємо каву муж сортами арабіка та робуста


  • 24-08-2022, 19:07
Обираємо каву муж сортами арабіка та робуста

Для одних кавоманів питання викликає принципову дискусію, інші ніколи не замислювалися над цією темою: що краще – зерна арабіки чи робусти? Якщо у вашому офісі є кавова машина, ви регулярно купуєте цілі зерна. Багато виробників вказують склад арабіки і робусти. Але багато любителів кави не можуть багато чого зробити з заявами. Деякі навіть вважають, що по-справжньому якісна кава міститься тільки в упаковках з маркуванням «100% Arabica». Але чи це правда? Ми вникнемо в суть справи і допоможемо вам вирішити, яку каву варто купити для кавоварки. Купити кофе в зернах — https://gemini.ua/product-category/kava-v-zernah/ можна в магазині Джеміні.

Кавова рослина

Усі кавові рослини (лат. Coffea) належать до сімейства червоних. Але для кавової індустрії цікаві лише Coffea arabica та Coffea canephora – ми просто називаємо їх Arabica та Robusta. Існують і інші види кави, які цілком підходять для приготування кави. Але вони відіграють доволі підпорядковану роль, оскільки вимагають ще більш тривалого процесу дозрівання або не дають достатнього врожаю через невеликі площі.

Кава — це вимоглива рослина, яка росте лише за правильних умов і дає хороші кавові зерна. Лише в так званому кавовому поясі – від 23-го градуса північної широти до 25-го градуса південної широти – рослини кави процвітають у найкращих умовах. Тут вас чекає тепла і постійна температура, велика кількість опадів, висока вологість і родючий ґрунт – все, що потрібно, щоб потім ми могли насолоджуватися ароматними кавовими напоями з кавомашини в офісі. Однак вони погано переносять прямі сонячні промені, тому кавові фермери також висаджують між кавовими кущами інші дерева та кущі.

Рослина арабіка

Арабіка росте на висоті від 400 до 2100 метрів над рівнем моря. Вище 1000 метрів також можна говорити про високогірну каву, оскільки рослини тоді дозрівають трохи довше, а аромати ще виразніші. Нормальний час дозрівання рослини арабіки становить від 7 до 9 місяців. Арабіка любить тепло, але не дуже: оптимальна середньорічна температура від 15 до 24 градусів. На боби арабіки припадає близько 70% світового виробництва.

Рослина робуста

Робуста, навпаки, росте на висоті до 900 метрів. З іншого боку, їх фаза зрілості становить 9-11 місяців. На відміну від арабіки, робуста витримує високі температури і не так сприйнятлива до шкідників і хвороб, як арабіка. У порівнянні з цим він просто більш міцний, що й принесло йому назву «Робуста». Оптимальна середньорічна температура 24-30 градусів. Їх частка у світовому виробництві становить близько 30%.

Gemini

gemini.ua забезпечить вам якісні продукти.



Поделись с друзьями:
Нравится
Похожие публикации
У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу
Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції
Не пропустите шанс улучшить игру: где купить футбольные мячи Mitre по лучше ... Не пропустите шанс улучшить игру: где купить футбольные мячи Mitre по лучше ...
Обираємо між газовими котлами або електричними котлами Обираємо між газовими котлами або електричними котлами
Пральна машина перестала гріти воду: причини та рішення проблеми Пральна машина перестала гріти воду: причини та рішення проблеми


Новый Комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите два слова, показанных на изображении: