Экономика » Поняття про трансфертне ціноутворення та тонкощі
Новости
Лента свежих новостей

Поняття про трансфертне ціноутворення та тонкощі


  • 20-12-2022, 14:59
Поняття про трансфертне ціноутворення та тонкощі

Визначення вартості продукції здійснюється безліччю методів. Найбільш поширеним і практичним є трансфертне ціноутворення, орієнтоване на внутрішньофірмові ціни. Аля як проводиться трансфертне ціноутворення?

Правила

Трансфертне ціноутворення - формування вартості товару, відштовхуючись від внутрішньофірмових цін, що відрізняються від ринкового цінника. Головною перевагою методу є граничне зменшення податку підприємства, а його завдання – здійснення трансферу на користь компаній, розташованих в країнах з мінімальним податковим порогом.

Але між ким розраховується вартість? Розрахунок здійснюється між компаніями, які здатні безпосередньо впливати на фінансовий показник свого союзника. Таким компаніям приділяється особлива увага серед податкових фахівців, оскільки вони здатні зменшити показник навантаження і вивести отриманий дохід, не обкладаючи себе податком.

Щоб вести трансферне ціноутворення, компанія повинна підготувати перелік документів:

  1. Діяльність кожного учасника угод.
  2. Список учасників кожної операції.
  3. Дані про проведену операцію: метод визначення цін, умови співпраці, період отримання платежів.
  4. Відомості про учасників угод: їх завдання і ризики.
  5. Пояснення вибору способу.
  6. Відомості про доходи і витрати угоди.
  7. Інформація про виконані коригування в податкових виплатах.

При цьому, податкова інспекція має право запросити додаткові документи, про які можна отримати більш інформації на https://audit-invest.com.ua/ua/ftp

Поради

Трансфертне ціноутворення може бути виконано декількома способами. Найбільш простий і затребуваний – метод зіставлення ринкової вартості. Він підійде абсолютно для всіх випадків, крім обмежень з боку законодавчих актів. Його завдання - визначити вартість товару, відштовхуючись від цін на аналогічні об'єкти.

Другий за затребуваністю метод – спосіб ціни подальших продажів і витратний спосіб. Принцип його використання полягає в зіставленні ринкових проміжків рентабельності незалежних осіб на рівні валової рентабельності.

І останній метод - метод порівнянної рентабельності. Він здійснюється, дотримуючись аспектів рентабельності проведеної операції, відштовхуючись від функціонального аналізу, від пошуку компаній, вибору фінансових показників, учасників тестування і ринкового проміжку рентабельності. Однак він актуальний лише в тому випадку, якщо неможливо застосування вищевказаних способів розрахунку.



Поделись с друзьями:
Нравится
Похожие публикации
У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу
Підбір персоналу: як правильно виконати та поради Підбір персоналу: як правильно виконати та поради
Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції
Основи фінансового моделювання: як почати свій шлях у фінансовому консалтин ... Основи фінансового моделювання: як почати свій шлях у фінансовому консалтин ...
У яких випадках може знадобитися база підприємців Хмельницької області? У яких випадках може знадобитися база підприємців Хмельницької області?


Новый Комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите два слова, показанных на изображении: