Наука и технологии » Цівка до автомату: різновиди та поради щодо вибору
Новости
Лента свежих новостей

Цівка до автомату: різновиди та поради щодо вибору


  • 8-02-2023, 10:45
Цівка до автомату: різновиди та поради щодо вибору

Щоб зброя була максимально функціональною і зручною, застосовують різні аксесуари. Такі деталі допомагають модернізувати і вдосконалити зброю. Одним з таких знімних запчастин виступає цівка на АК та АКСУ.

Поняття і гідності

Найпопулярнішим аксесуаром є цівка на АК 74. Вона компакта і виконує кілька важливих функцій для стрілка. Її основне завдання - закривати ствол разом зі ствольною коробкою. Цівка є важливим елементом і відноситься до знімних деталей. Вона не ускладнює саму зброю, а тільки доповнює і робить максимально зручною. 

До основних функцій відносяться:

  • зброя краще і надійніше тримається в руках під час стрільби, тому з нею комфортніше і можна точніше наводити приціл;
  • захищає бійця від отримання опіків. Під час стрілянини, дуло сильно нагрівається і можна отримати опік, а цівка надійно захищає дуло. 

Цівка виробляється за сучасними технологіями із застосуванням інноваційних матеріалів. Найчастіше їх виготовляють з полімерів, які мають безліч достоїнств:

  1. Підвищення точності стрільби. Привід надійно фіксується на корпусі стрілка і стабілізується в заданому положенні, тому підвищується точність пострілу. 
  2. Є можливість закріпити додаткові аксесуари на нього. Серед них: тактовні рукоятки, ліхтарі, лазери, ремені та ін.
  3. З нею знижується ймовірність деформації стовбура, так як цівка виступає в якості ребра жорсткості. 
  4. Поліпшення зовнішнього вигляду зброї.

Будь-яка модернізація зброї починається саме з заміни цівки. Купувати їх варто в надійних магазинах і від перевірених виробників. Неякісний матеріал не зможе виконати всі покладені на неї функції. Купівля аксесуарів на зброю можлива тільки в спеціалізованих магазинах, що займаються тактичної екіпіровкою. 

Варто звернути увагу, що цівка може відрізнятися і не підійти під модель автомата. Наприклад, для АК47 і 74 підійде одна і таже цівка, але вона не підійде для АКСУ.  Тому варто уточнювати у продавця, на які моделі зброї підходить певний аксесуар. 

Цівка повинна бути жаростійка, адже це її основне завдання. У класичному автоматі, при частій стрільбі, ствол перегрівався і вона відпадала. Сучасні змінні цівки забезпечать надійний захист від перегріву, автомат прослужить набагато довше, а сам стрілець не зможе обпекти руки. Після покупки такого аксесуара, стрілок зможе оцінити її зручність в руці і надійну фіксацію. Ще, цівка може витримати великі ударні навантаження.



Поделись с друзьями:
Нравится
Похожие публикации
У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу
Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції
Переваги використання активних стрілецьких навушників Переваги використання активних стрілецьких навушників
Підбір персоналу: як правильно виконати та поради Підбір персоналу: як правильно виконати та поради
Медіс-Т: кращий виробник зенітних ліхтарів в Україні Медіс-Т: кращий виробник зенітних ліхтарів в Україні


Новый Комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите два слова, показанных на изображении: