Женские советы » Поняття про косметичну глину та правила використання
Новости
Лента свежих новостей

Поняття про косметичну глину та правила використання


  • 25-09-2023, 16:04
Поняття про косметичну глину та правила використання

Глина - матеріал поширений, і використовувати його почали в давнину. Глиняні вироби неймовірно різноманітні: посуд, будматеріали, мистецькі предмети, таблички для письма… У косметології ця субстанція теж використовується. Коротко пробіжимося за основними поняттями, а ви потім можете прочитати більше за посиланням.

Концепція

Глина – це осадова порода. У сухому вигляді вона щільна, з жирним блиском, але вода перетворює її на пластичну масу. Складається в основному з оксидів алюмінію та кремнію, також присутні будь-які включення. Буває кольоровий, причому колір результат дії особливих іонів. У косметології зазвичай використовується каолініт, він біла глина.

Не кожну глину можна використовувати як косметичну. У складі породи нерідко є небажані включення, а ряд глин бідний на корисні речовини. Тож відбирають матеріал якісно.

Щоб використати косметичну глину, потрібно змочити її водою та перемішати. Маса повинна бути однорідною, без грудок, консистенцією нагадує сметану або навіть густіше. Глина наноситься на шкіру, рідше на волосся, і знімається через 15 хвилин, після чого потрібно ретельно змити залишки. Важливо пам'ятати, що більшість глин призначена для жирної і комбінованої, в крайньому випадку нормальної шкіри: засіб витягає вологу, а для чутливої шкіри це може виявитися фатальним. Доведеться підбирати тип глини особливо ретельно, не тримати її довше 5 хвилин, а після видалення залишків наносити інтенсивно зволожуючий засіб.

Переваги

Косметичні глини різняться за кольором, причому відтінок залежить від властивостей. Найширше використовується біла. Для сухої та чутливої підходять червона та сіра, меншою мірою рожева (суміш білої та червоної) та жовта, а ось чорну застосовувати категорично заборонено. Блакитну можна наносити на волосся. Така різноманітність робить глину абсолютно універсальною – якщо підбирати її з розумом.

З чим може допомогти правильно підібрана глина? Вона нормалізує вироблення шкірного сала, перетворюючи жирну та комбіновану шкіру на нормальну. Бореться з прищами, вуграми, бородавками та іншими висипаннями. Відбілює шкіру, маскуючи ластовиння, і інтенсивно живить її. Зволожує та насичує киснем. Омолоджує та розгладжує зморшки. Робить волосся здоровішим і густішим.

Окремо треба розповісти про червону глину. Вона не просто бореться з лущеннями та почервоніннями, знімає запалення та живить – вона посилює кровообіг, буквально прогріваючи тіло зсередини. Ця властивість активно використовується для антицелюлітних обгортань. Таким чином, глина допомагає позбутися апельсинової кірки і навіть трохи схуднути.



Поделись с друзьями:
Нравится
Похожие публикации
Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції
Підбір персоналу: як правильно виконати та поради Підбір персоналу: як правильно виконати та поради
Пральна машина Bosch не вмикається або зависає: які причини Пральна машина Bosch не вмикається або зависає: які причини
Пральна машина перестала гріти воду: причини та рішення проблеми Пральна машина перестала гріти воду: причини та рішення проблеми
Найкращі засоби для укладки волосся: види та вибір Найкращі засоби для укладки волосся: види та вибір


Новый Комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите два слова, показанных на изображении: