Обустройство дома » Особливості пакування в стрейч плівку та декілька порад
Новости
Лента свежих новостей

Особливості пакування в стрейч плівку та декілька порад


  • 14-12-2023, 16:08
Особливості пакування в стрейч плівку та декілька порад

Рулон стрейч-плівки сьогодні знайдеться у кожному будинку. Їй пакують буквально все: харчові продукти, сумки в аеропорту, речі для переїзду, будматеріали. Для великих партій товару необхідний стрейч опт, стандартні рулони роздрібні обійдуться занадто дорого. Але мало купити плівку, їй ще потрібно скористатися.

Правила

Стрейч-плівка найкраще підходить для пакування речей у палетах та піддонах. Їжу краще розміщувати в лотках із пластику або пінопласту, а також у пластикових коробочках. Жорстка основа допоможе рівномірно розподілити речі та додасть міцності. Об'єкти не повинні виходити за межі основи, інакше повноцінно замотати їхньою плівкою не вдасться. Можна укладати у кілька шарів, але важливо стежити, щоб верхні шари не розчавили своєю вагою нижні.

Їжу можна упаковувати тільки клінг-плівкою - особливим різновидом стрейчу, тонкою та газопроникністю. Під такою плівкою не утворюється конденсат, а ще вона не липне до їжі. Нехарчові товари упаковують газонепроникною стрейч-плівкою середньої та підвищеної товщини.

Щоб упакувати вантаж, потрібно відмотати трохи стрейч-плівки від рулону та розтягнути її. Плівка наноситься із зусиллям липкою стороною нагору. Обмотати треба весь товар повністю кілька шарів. Для легких предметів достатньо двох-трьох шарів, для важких вантажів п'яти-шести. Стрейч повинен покривати предмет повністю без розривів.

Вразливі місця варто обробити додатково, наклавши зверху ще трохи плівки.

Поради

Стрейч-плівкою можна обмотувати і частково. Так упаковують меблі: закривають найделікатніші місця, щоб захистити їх від пошкоджень. Тут стрейч плівка просто потрібна.

Підбирайте стрейч залежно від речей, які пакуєте. Особливу увагу звертайте на проникність. Плівка може пропускати газ, воду, пару повністю або частково або не пропускати зовсім.

Більшість сучасних плівок зроблена з ПВХ і поліетилену. Вони недорогі та надійні. Альтернативи дороги, і полювати на них немає сенсу. До речі, про ціну: показник розтягування у стрейч-плівки різний. Чим сильніша плівка може розтягуватися (максимум до 800%!), тим дорожче буде коштувати. Але є тонкий момент: чим краще розтягується плівка, тим економніше вона витрачатиметься. Варто придивитися до варіантів, що добре розтягуються.

Не знаєте, що робити з куточками? Боїтеся, що гострі краї просто розірвуть стрейч? Закрийте потенційно небезпечні деталі гофрокартон або пінопласт. Так плівка не розірветься, а вразливі місця матимуть додатковий захист.



Поделись с друзьями:
Нравится
Похожие публикации
Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції
Обираємо між газовими котлами або електричними котлами Обираємо між газовими котлами або електричними котлами
Обладнання для вивчення фізики: що нового в шкільних лабораторіях? Обладнання для вивчення фізики: що нового в шкільних лабораторіях?
Підбір персоналу: як правильно виконати та поради Підбір персоналу: як правильно виконати та поради
Приготування ролів: правила, основні дії та рекомендації Приготування ролів: правила, основні дії та рекомендації


Новый Комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите два слова, показанных на изображении: