Строительство » Різновиди фарби для графіті та яку правильно обирати
Новости
Лента свежих новостей
http://instukzia.com/24497-gde-primenyayutsya-promyshlennye-stancii-pedrollo-i-ih-vidy.html http://instukzia.com/24545-kak-pravilno-vypolnit-zamenu-ekrana-na-iphone-14.html http://instukzia.com/24618-varianty-i-sposoby-ekonomii-na-pokupke-produktov-pitaniya-i-edy.html

Різновиди фарби для графіті та яку правильно обирати


  • 14-05-2024, 17:36
Різновиди фарби для графіті та яку правильно обирати

Графіті — напрям вуличного мистецтва, особливо популярний серед молоді. Малювати на стінах не завжди незаконно: часто з владою можна домовитися, а вже на власних об'єктах можна самовиражатись від душі. Часто графіті асоціюється з вандалізмом та кривими написами на кшталт «тут був Вася», але сучасні міські малюнки — набагато більше. Багато вуличних художників можуть посперечатися майстерністю з більш традиційними колегами. І всім їм — новачкам та професіоналам, які працюють за дозволом і без нього — потрібний магазин графіті.

Види

Усі графіті художники (їх називають райтерами чи граффітистами, рідше граффітниками) користуються аерозольною фарбою в балонах. В основному вона акрилова або на основі нітроемалі. Набагато рідше використовують органічні розчинники: забарвлення з ними швидко вицвітають на сонці. Другий професійний інструмент райтера – маркер для графіті. Він допомагає промальовувати тонкі лінії.

Це заводські набори для графіті. Багато графітистів виготовляють інструменти — і фарби — самостійно. Як інструменти використовуються фарбопульти, порожні балончики і навіть модифіковані порошкові вогнегасники. Маркер можна замінити взуттєвою губкою. Стандартна фарба – суміш базової білої емалі, власне фарби та розчинника, який дає складу потрібну консистенцію. Домашні фарби дозволяють отримати будь-який потрібний відтінок задешево, але покриваність часто виявляється недостатньою.

Вибір

На перший погляд вибрати фарбу легко: заходь на сайт, магазин товарів для графіті, вибирай відповідний колір і користуйся. Насправді все складніше. Фарба для графіті має бути:

  • швидкосохнучою;
  • кривої;
  • придатною для різних матеріалів (насамперед бетону та цегли);
  • не залишає потік;
  • атмосферостійкою;
  • стійкою до дії ультрафіолету;
  • з великим вибором кольорів.

Професійні фарби залишають конкурентів далеко позаду. Це бренди Montana та Molotow. Дешеві альтернативи - Trane, Easy, Sprayer, Abro. Гарний проміжний варіант - Arton. Початківцям варто вибрати аерозоль із низьким тиском: робота з високим складніше.

Непрофесійні фарби, наприклад, автомобільні емалі, можна використовувати. Але обмежень багато. Більшість занадто довго сохне, залишає патьоки. Для контуру їх краще не використовувати. Центр композиції варто виконувати професійними фарбами: огріхи впадатимуть у вічі. Крім того, у непрофесійних балончиків часто немає сумісності з кепами — насадками для корекції ширини струменя.



Поделись с друзьями:
Нравится
Похожие публикации
Світлодіодна фітолампа: сучасна технологія для рослин Світлодіодна фітолампа: сучасна технологія для рослин
Шайба AN82: пружинна стопорна Шайба AN82: пружинна стопорна
Підбір персоналу: як правильно виконати та поради Підбір персоналу: як правильно виконати та поради
Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції Як і чим лікувати бактеріальні та вірусні інфекції
У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу У чому полягає користь програми для обробки заявок у сфері бізнесу


Новый Комментарий:
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:

Введите два слова, показанных на изображении: